fbpx

Het laatste nieuws

De “Stichting Vrijheid in de Gemeente Epe” is opgericht op 6 december 2018 als gevolg van een eerder initiatief van een aantal maatschappelijke organisaties in de gemeente die met het oog op de viering van 75 jaar vrijheid dit als groep, gemeente-breed willen neerzetten.

Nieuws

Coronavirus

  Nederland en de gehele wereld zijn in de ban van het Corona virus. Deze…
Admin
18 maart 2020

Lezingen

Onze lezingen zijn alle vrij toegankelijk en wij ontvangen u graag vanaf 19:30 met een kop koffie of thee. De lezingen starten om 20:00. Om eventuele teleurstellingen bij de ingang te voorkomen, en om ervoor te zorgen dat wij voldoen aan de corona-maatregelen vragen wij u een gratis ticket te bestellen.

Let op: Wij houden ons aan de coronamaatrdegelen en vragen bij binnenkomt naar uw CoronaCheck QR code.

UITVERKOCHT

Dr. Jan Terlouw over “75 jaar Vrijheid”

Jan Terlouw kent een rijke loopbaan onder meer als voormalig Tweede kamer lid, minister van economische zaken in het kabinet van Agt en commissaris van de Koningin in Gelderland. Verder kennen wij Jan Terlouw als boekenschrijver. Zijn bekendste boek is “Oorlogswinter”.

De lezing wordt gehouden in de Grote Kerk van Epe, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30.

ma. 1 november 2021 – lezing

Prof. Dr. Mathieu Segers over 75 jaar bevrijding en de uitdagingen voor Europa van vandaag

Mathieu Segers is hoogleraar contemporaine Europese geschiedenis aan de Universiteit van Maastricht. Zijn specialismen zijn de na-oorlogse betrekkingen tussen West-Duitsland en Frankrijk en de transatlantische verhoudingen in het licht van de Europese integratie.

De lezing wordt gehouden in de Grote Kerk van Epe, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30.

AFGELAST

Prof. Dr. Ben Schoenmaker over Operatie “Canonshot”

Operatie “Canonshot”: de bevrijding van de Veluwe in 1945. Ben Schoenmaker is bijzonder hoogleraar militaire geschiedenis en directeur van het Nederlands Instituut voor Militaire Historie (NIMH).

De lezing wordt gehouden in de Dorpskerk Vaassen, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30.

ma. 15 november 2021 – lezing

Prof. Dr. Marjan Schwegman: “Een onzichtbaar netwerk van verbinding. Joodse Nederlanders, vrouwen en hun verzet tegen het Duitse bezettingsregime.”

Marjan Schwegman was universitair hoofddocent geschiedenis en tot februari 2016 directeur van het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies. Haar afscheidsrede bij het NIOD was “Wapens van het verzet” en is online vindbaar.

De lezing wordt gehouden in de Grote Kerk van Epe, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30.

ma. 22 november 2021 – lezing

Luitenant generaal b.d. Rob Bertholee: “75 jaar vrijheid, maar hoe lang nog?”

Rob Bertholee is oud commandant Landstrijdkrachten en was tot december 2018 hoofd van de Algemene Inlichtingen en Veiligheidsdienst. We kennen hem van radio en tv over de sleepwet: veranderingen rond wetgeving op gebied van privacy.

De lezing wordt gehouden in de Dorpskerk Vaassen, aanvang 20.00 uur en inloop vanaf 19.30.